Svendborg Byhistoriske Arkiv
Forside ] Op ]

 
Svendborg & Omegns Museum - Svendborg Byhistoriske Arkiv
 

Svendborg Byhistoriske Arkiv har til huse hos Svendborg Museum og opbevarer og registrerer arkivalier som dokumenter, regnskaber, forhandlingsprotokoller, breve, aviser og billeder, der kan være med til at kaste lys over fortiden og fortælle om mennesker og kulturmønstre.

Her er der mulighed for at skaffe information om personer, firmaer, foreninger, begivenheder, lokalpolitik, byudvikling og meget andet. Undervejs kan man gå på opdagelse i det righoldige foto-arkiv med portrætter af enkeltpersoner, familiebilleder, billeder af begivenheder, landskaber, gader og huse. - Og med motiver fra miljøer på værksteder, fabrikker, forretninger og landbrug.

Arkivet får henvendelser fra journalister og forfattere, forskere og studerende, folkeskoler og gymnasier, slægtsforskere og lokalhistorisk interesserede. Alle kan drage nytte af det store kildemateriale, som står til rådighed, - blot det ikke er klausuleret. Også museets righoldige bibliotek er tilgængeligt. Materiale og bøger kan studeres på læsesalen, men ikke hjemlånes. Fotokopier og billedkopier kan eventuelt købes.

Museets alsidighed er afhængig af dig. Derfor: Brænd ikke gamle breve og fotos. Aflever dem til arkivet, der vederlagsfrit registrerer og opbevarer dem under betryggende forhold, eventuelt båndlagt med klausul om beskyttelse i en årrække. - Og husk: at det, der er nutid i dag, er historie i morgen!

 

Copyright © 2000 Svendborg & Omegns Museum
 

Send mail til mail@fynhistorie.dk med spørgsmål og kommentarer til denne web site.
Copyright © 2000  DKviaNET A/S, hvor intet andet er angivet. www.fynhistorie.dk