[lok-foren/_borders/disc_ahdr.htm]

Egnsretter - Fyn

Fra:
Kategori: kildemateriale
Date: 03-03-00
Time: 02:09:19
Remote Name: 195.249.77.52

Kommentarer

http://www.sol.dk/opskrifter/cat174.html

Oprindelig blev der spist boghvedegrød både i Sønderjylland og på Sjælland, men Fyn har alligevel været kendt som boghvedegrødens egn. Omkring 1650 dyrkedes så meget boghvede på Fyn, at der var omfattende udførsel til andre egne. Fynbogrøden var temmelig fast, og som regel dyppede man grøden i pære- og æblemost. Om aftenen eller dagen efter hældte man varm most, mælk eller øl over den kolde grød. Om sommeren, når hønsene lagde mange æg, var pirreæg (perre/røre) en daglig spise som en let ret med smurt brød eller en hovedret med skinke/stegt flæsk.

Ærø (4)

Boghvedegrød Duelse Fyensk Røgost Jødetorsk

Maskintorsk Pærevælling Røreæg

[lok-foren/_borders/disc_aftr.htm]

Send mail til mail@fynhistorie.dk med spørgsmål og kommentarer til denne web site.
Copyright © 2000  Sydfyn-info.dk A/S, hvor intet andet er angivet. www.fynhistorie.dk