[lok-foren/_borders/disc_ahdr.htm]

Gårdejer Anders Larsen, Bjørnmosegård, Nr. Broby

Fra: Hans Nørgaard
Kategori: kildemateriale
Date: 27-01-00
Time: 18:39:44
Remote Name: 195.249.77.81

Kommentarer

Slægtsforskeren Knud Aagaard oplyser til nyhedsgruppen dk.historie.genealogi:

Mig bekendt er Anders Larsens erindringer kun lavet i håndskrift, som findes i kopi på egnsarkivet (4 stk), men jeg har renskrevet dem og er i gang med at redigerer manuskriptet sammen med den tidligere formand for egnsarkivet i Nr.Broby, så du kan på et tidspunkt få den "originale" afskrift samt en redigeret udgave. Grunden til redigeringen er, at Anders Larsen nedskrev sine erindringer løbende over en halv snes år, og kom med mange tilføjelser gennem tiden, så der er mange gentagelser i de 4 bøger. Vi ved endnu ikke hvordan de skal offentliggøres, om det kun bliver på tryk, eller de også udkommer elektronisk, men det kommer til at foregå igennem egnsarkivet. -- Hilsen fra Knud Aagaard

Hertil kan føjes:

Anders Larsen har efterladt sig nogle håndskrevne optegnelser, som i uddrag er optrykt i Vestfynsk Hjemstavn: Disse optegnelser har i en periode været bortkomne Anders Larsen Fra Nørre Broby Sogn. Ved Olaf Andersen. Vestfynsk Hjemstavnsforening 1940, årg. 10, s.13-16, 1941. årg. 11, s. 9-11 Anders Larsen er biograferet: i Et Mindeblad. Vestfynsk Hjemstavn 1955. årg. 25 s. 132-35. Desuden findes nogle af hans optegnelser : Minder fra Nr. Broby Sogn i Vestfynsk Hjemstavn 1975, årg. 45, s. 77-83.

Og endelig har Verner Hansen, Brobyværk, oplyst mig om, at der på Nr. Broby Lokalhistoriske Arkiv findes 3 håndskrevne hæfter optegnelser af Anders Larsen, 1/ om Vøjstrup 2/ om Ståby 3/ om Nr. Broby.

Med venlig hilsen Hans Nørgaard

[lok-foren/_borders/disc_aftr.htm]

Send mail til mail@fynhistorie.dk med spørgsmål og kommentarer til denne web site.
Copyright © 2000  Sydfyn-info.dk A/S, hvor intet andet er angivet. www.fynhistorie.dk