Sunds Herreds Tingbog fra 1630 af Karin Jørgensen
Forside ] Op ] Sunds Herreds Tingbog fra 1630 1. del af Karin Jørgensen ] Sunds Herreds Tingbog 2. del fra 1630 af Karin Jørgensen ] Sunds Herreds Tingbog fra 1630 3. del af Karin Jørgensen ]

 
Sunds Herreds Tingbog fra 1630 af Karin Jørgensen


For ca. 10 år siden transkripterede Arne Ottesen fra Ribe Sunds Herreds Tingbog fra 1630. Den originale transkription står på Landsarkivet i Odense.

Den ordrette transkription er næsten uforståelig for nutidsdanskere, og Arne Ottesen bad mig om at lave en oversættelse. Det gjorde jeg ved hjælp af bl.a. Kalkers Ordbog over det gamle danske sprog - men jo længere jeg kom jo mere usikker blev jeg på det jeg lavede. Der er sikkert mange ting jeg har mistolket også med hensyn til juraen i stoffet. Dette gjorde, at jeg aldrig fik gjort dette arbejde færdigt. Jeg mente og det gør jeg stadig, at min oversættelse ikke er korrekt nok til at stå på landsarkivet. Men på den anden side så rummer den en beskrivelse af, hvad der foregik på tingstedet, og der er også så meget navnestof, som måske kan bruges af nogle slægtsforskere.

Tingbøgerne er opdelt i nedenstående afsnit:
Sunds Herreds Tingbog 1
Sunds Herreds Tingbog 2
Sunds Herreds Tingbog 3

 

  
 
Optegnelser af Karin Jørgensen 
E-mail til Karin Jørgensen
 
 

Send mail til mail@fynhistorie.dk med spørgsmål og kommentarer til denne web site.
Copyright © 2000  DKviaNET A/S, hvor intet andet er angivet. www.fynhistorie.dk