Hundstrup SG&I
Forside ] Op ]

 
Hundstrup SG&I

Hundstrup Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening
Efter optegnelser ca 1955
 

Foreningen i Hundstrup er en aflægger af den gamle skyttekreds i Vester Skerninge, der blev oprettet allerede i 1866. Den blev selvstændig med handelsmand Anders Jessen som den første formand, men i dens første år, hvor landboungdommen ikke var gennemsyret af den nu så ganske naturlige idrætsinteresse, var der flere perioder, hvor arbejdet i Hundstrup SG&I lå helt stille. Sidste tilfælde var i årene fra 1928 til 33, hvor en ellers ganske godt arbejdende bestyrelse måtte give op på grund af svigtende medlemstal- og interesse.

Men de gamle ledere havde ikke opgivet håbet om en levedygtig idrætsforening i sognet, og i 1933 trådte den sidste bestyrelse med formanden Vilhelm Olsen i spidsen igen sammen, og den gamle forening blomstrede op og udviklede sig til sit nuværende stade, hvor den kan registrere ca 175 medlemmer, der kan vælge mellem aktive udfoldelser i skydning, gymnastik og håndbold.

I 1948 blev foreningens stærkeste damehold hovedkredsvindere - 3 år senere erobredes amtsmesterskabet.

Håndboldspillerne fik overladt et kommunalt anlæg, der blev opført i 1951 i forbindelse med den nye skole.

Vilhelm Olsen var formand i 1928, da foreningen måtte indstille sin virksomhed, og han blev også den første formand, da man i 1933 igen gik i gang med arbejdet. Han efterfulgtes på formandsposten af Svend Kristensen, Kr. Kristensen, A.C. Andersen, Hans Jensen, N.J. Andersen, Ove Hansen, Frits Nielsen, Anders Christiansen. 1955 hed formanden Jens Stenner

   
   
 
 

Send mail til mail@fynhistorie.dk med spørgsmål og kommentarer til denne web site.
Copyright © 2000  Sydfyn-info.dk A/S, hvor intet andet er angivet. www.fynhistorie.dk